«Ақмола облысы білім басқармасының Бурабай ауданы бойынша білім бөлімі Щучинск қаласының №2 жалпы орта білім беретін мектебі» коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Коммунальное государственное учреждение «Общеобразовательная школа №2 города Щучинск отдела образования по Бурабайскому району управления образования Акмолинской области»

Әлеуметтік желілер

Схема проезда

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

Тамақтану сапасы мониторингінің актісі 02.03.2022

Тамақтану сапасы мониторингінің актісі

 

Күні:  02.03.2022ж

№  8__________

Жалпы білім беретен білім беру ұйымы:Щучинск қаласының №2 жалпы орта білім беретін мектебі.

Қызметті жеткізуші (бар болса):  _______________________

Құрамындағы комиссия:

И.Д Мельник                                О.М Ганеева________

Г.А Тупенова                                Н.А Рубас

К.В Савич______________________________

 

  Асхана ас блогына келесі параметрлер бойынша тексеру жүргізілді:

 

Көрсеткіштер

Талап етіледі

Сәйкес келеді

Сәйкес келмейді

Ескертпе

Объектінің ағымдағы талаптарға сәйкестігіне санитарлық-эпаидемиологиялық қорытындының болуы

 

 

  •  

 

 

Тамақ өнімдерінің сапасы, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру шарттары

 

 

  •  

 

 

Күнделікті мәзірдің перспективалы мәзірге сәйкестігі

 

 

  •  

 

 

Асхананың жұмыс кестесін сақтау

 

 

  •  

 

 

Тамақтану арасындағы аралықты және сыныптар бойынша тамақтану кестесін сақтау

 

 

  •  

 

 

Еркін мәзірге бекітілген прайстың болуы

 

 

  •  

 

 

Ауыз су режимін ұйымдастыру

 

 

  •  

 

 

Дайын өнімнің сапасы

 

 

  •  

 

 

Бақылау тағамның  болуы

 

 

  •  

 

 

Дайындалған өнімдердің органолептикалық қасиеттері

 

 

  •  

 

 

Технологиялық картаға сәйкестігі

 

 

  •  

 

 

10 порцияны бақылау салмағы

 

 

  •  

 

 

Тарату желісі (мармит) 1 тағам

 

  •  

 

 

 

Тарату желісі (мармит) 2 тағам

 

  •  

 

 

 

Тарату желісі  (мармит) 3 тағам (алюминий ыдыста суытуға тыйым салынады)

 

  •  

 

 

 

Тасымалдау жағдайы (ылғалды пайдалануға тыйым салынады)

 

 

  •  

 

 

Ас құралдарын сақтаудың дұрыстығы (кассеталардың және қасықтардың, шанышқылардың  тұтқаларын  жоғары қаратып сақтау)

 

 

  •  

 

 

Тағамды витаминдеу

 

 

  •  

 

 

Өндірістің болуы, сатылуы және тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді пайдалану

 

 

  •  

 

 

Тамақтанумен байланысты емес тауарларды  өткізудің болуы

 

 

  •  

 

 

Тамақ қабылдауды ұйымдастыру

Отыратын орындар саны

 

 

  •  

 

 

Қол жууға арналған раковиналардың саны

 

 

  •  

 

 

Сабынның болуы

 

 

  •  

 

 

Кептіргіштердің болуы

 

 

  •  

 

 

Жиһаздың жағдайы

 

 

  •  

 

 

Үстелдерді өңдеуге арналған құралдар

 

 

  •  

 

 

Асхана және ас үй ыдыстарының, асхана аспаптарының жағдайы

 

 

  •  

 

 

Қосалқы ыдыс жиынтығының жеткіліктілігі және болуы

 

 

  •  

 

 

Асхананың санитарлық жағдайы

 

 

  •  

 

 

Тазалау жабдықтары (таңбалау, жеке сақтау орны)

 

 

  •  

 

 

Ас блогы бөлмелерінің жағдайы

«Ыдыс жуу ережесі» деген маңдайшаның болуы

 

 

  •  

 

 

Ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің, су жылытқыштардың жарамдылығы

 

 

  •  

 

 

Су бұру жүйелерінің жарамдылығы

 

 

  •  

 

 

Жылыту жүйелерінің жарамдылығы

 

 

  •  

 

 

Жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы

 

 

  •  

 

 

Ас блоктарында шырақтарда қорғаныш арматурасының, ылғалды-қорғаныш орындаудағы шырақтардың болуы

 

 

  •  

 

 

Асхана мен ас үй ыдыстарын жууға және өңдеуге арналған жағдайлардың болуы

 

 

  •  

 

 

Жуғыш заттардың  болуы

 

 

  •  

 

 

Жуғыш заттарды  таңбалау және  сақтау шарттары (жеке жабық ыдыста)

 

 

  •  

 

 

Жуғыш заттардың жарамдылық мерзімін  сақтау

 

 

  •  

 

 

Жуғыш заттарына сертификаттардың болуы

 

 

  •  

 

 

Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы

 

 

  •  

 

 

Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдысты таңбалау

 

 

  •  

 

 

Тамақ қалдықтарына арналған ыдыстарды өңдеу (немен өңделеді және кім жауапты)

 

 

деохлор 0,06%

Т.С Перепелица

  •  

 

 

Ағындылықты сақтау:

-«лас» асхана ыдыстарын

жинау

-жуу және өңдеу процесі

- таза асхана ыдыстарын сақтау

 

 

  •  

 

 

Тазалау кестесінің болуы

 

 

  •  

 

 

Азық-түлікті сақтау шарттарын сақтау

Қоймалар

Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда тауар қойғыштарда, стеллаждарда сақтау

 

 

  •  

 

 

Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау. Қоймада термометрдің, гидрометрдің болуы

 

 

  •  

 

 

Тауар көршілестігін сақтау

 

 

  •  

 

 

Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы

 

  •  

 

 

Көкөністерді қоймаларда, тауар қойғыштарда, таңбаланған ыдыстарда тұғырықтарда сақтау

 

  •  

 

 

Қоймалардың санитарлық жағдайы

 

 

  •  

 

 

Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, өткізудің және пайдаланудың болуы

 

  •  

 

 

Тоңазытқыштар

Тоңазытқыш жабдығының қажеттілігі туралы таңбалау

 

  •  

 

 

Термометрдің болуы

 

  •  

 

 

Тауар көршілестігін сақтау

 

  •  

 

 

Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы

 

  •  

 

 

Тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы

 

  •  

 

 

Тыйым салынған тағамдар мен өнімдердің өндірудің, өткізудің және пайдаланудың болуы

 

  •  

 

 

Тәуліктік үлгілерді сақтау шарттары және дұрыстығы

 

  •  

 

 

Ет цехы

Құрал-жабдықтарды және инвентарларды таңбалау

 

  •  

 

 

Санитарлық жағдайы

 

  •  

 

 

Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, өткізудің және пайдаланудың болуы

 

  •  

 

 

Көкөніс цехы

Құрал-жабдықтарды және инвентарларды таңбалау

 

  •  

 

 

Санитарлық жағдайы

 

  •  

 

 

Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді өндірудің, өткізудің және пайдаланудың болуы

 

  •  

 

 

Ұн цехы

Құрал-жабдықтарды және инвентарларды таңбалау

 

  •  

 

 

Санитарлық жағдайы

 

  •  

 

 

Құрал-жабдықтарды және инвентарларды таңбалау

 

  •  

 

 

Нан цехы

Құрал-жабдықтарды және инвентарларды таңбалау

 

  •  

 

 

Нан сақтауға арналған сөрелерді өңдеуге арналған 1% сірке суы ертіндісінің болуы

 

  •  

 

 

Нан үгіндісін жинауға арналған ыдыс пн щетканың болуы

 

  •  

 

 

Санитарлық жағдайы

 

  •  

 

 

Тыйым салынған өнімдердің болуы

 

  •  

 

 

Пісіру цехы

Құрал-жабдықтарды және инвентарларды таңбалау

 

  •  

 

 

Электр жабдықтарының жарамдылығы және жағдайы

 

  •  

 

 

Жерге тұйықтаудың, резеңке кілемшелердің болуы

 

  •  

 

 

Механикалық желдетудің (сорғыш) жағдайы

 

  •  

 

 

Санитарлық жағдайы

 

  •  

 

 

Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді өндірудің, өткізудің және пайдаланудың болуы

 

  •  

 

 

Қызметкерлердің қолдарын жууға және кептіруге арналған жағдайлардың болуы.Асхана қызметкерлерінің жеке және өндірістік гигиенасын сақтау.

 

  •  

 

 

Жұмыртқаларды сақтау және пайдалану

Сапа мен қауіпсіздікті куәландыратын құжаттардың болуы

 

  •  

 

 

Жұмыртқаны сақтау шарттары

 

  •  

 

 

Жұмыртқаларды жууға және өңдеуге арналған таңбасы бар ыдыс

 

  •  

 

 

Жұмыртқа жууға арналған құрал

 

  •  

 

 

Бактерицидті шамның болуы

 

  •  

 

 

Буфет

Мөрмен немесе қол қойылып куәландырылған сатылатын буфет өнімдерінің тізбесі (прайс-парағы)

 

  •  

 

 

Баға белгілерінің болуы

 

  •  

 

 

Сақтау шарттарын сақтау

 

  •  

 

 

Шарттар мен мерзімдерді іске асыруды сақтау

 

  •  

 

 

Санитарлық жағдай

 

  •  

 

 

Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді өндіру, өткізудің және пайдаланудың болуы

 

  •  

 

 

Құжаттар

Азық-түлік өнімдерін жеткізушілермен келісім-шарттар

 

  •  

 

 

Автокөлікке (азық-түлік тасымалдауға рұқсат) хабарлама

 

  •  

 

 

Сертификаттар, декларацияға сәйкестік

 

  •  

 

 

Түскен өнімді өткізу мерзімі

 

  •  

 

 

Келіп түскен өнімнің сапалылығы, нормаларға сәйкестігі

 

  •  

 

 

Тағамдарды дайындаудың технологиялық карталары

 

  •  

 

 

Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераж журналы

 

  •  

 

 

«С-дәрумендеу» журналы

 

  •  

 

 

Тағамдар мен аспаздық өнімдердің сапасын органолептикалық бағалау журналы

 

  •  

 

 

2022 ж ақпан айындағы тамақ өнімдері нормаларының орындалуын бақылау ведомосі

 

  •  

 

 

Медициналық тексеруден және гигиеналық оқытудан өткендігі туралы белгісі бар жұмыс орнында ас блогы қызметкерлерінің жеке медициналық кітапшаларының болуы

 

  •  

 

 

Ас блогы қызметкерлерінің арасында бөгде заттардың, ірінді аурулардың және микротравмалардың болуы

 

  •  

 

 

ас блогының қызметкерлерін тексеру нәтижелерінің «Денсаулық» журналы

 

  •  

 

 

Толық тазалау жүргізу журналы

 

  •  

 

 

Тоңазытқыштардың температуралық режимін тіркеу журналы

 

  •  

 

 

Өндірістік бақылау бағдарламасының болуы

 

  •  

 

 

Тұрмыстық бөлме

Қосалқы арнайы киім жиынтығының болуы

 

  •  

 

 

Қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған шкафтың болуы

 

  •  

 

 

Арнайы киімді сақтауға арналған шкафтың болуы

 

  •  

 

 

Жуынатын  бөлмесі, санторап

жуынатын

  •  

 

 

Асхана қызметкерлерінің сыртқы түрі (формасының тазалығы, ұқыптылығы, олар толық арнайы киіміммен жұмыс істей ме  )

 

  •  

 

 

Тазалау жабдықтары, олардың жеткіліктілігі, таңбаларының болуы

 

  •  

 

 

Жинау жабдықтарын, таңбалауды  сақтауға арналған жеке бөлменің (арнайы орындардың) болуы

 

  •  

 

 

Дезинфекциялау құралдарының, ілеспе құжаттардың болуы. Оларды сақтау шарттары.

 

  •  

 

 

Москит торының болуы

 

  •  

 

 

Барлығы

  1.  

116

-

-

 

Тексеру нәтижесінде мыналар анықталды:

1,2,3 тағамдарға тарату желілері қажет, асхана қызметкерлері үшін жуынатын бөлмесі қажет; Асхананың санитарлық жағдайы жақсы, бұзушылықтар анықталған жоқ. Ауыз су режимі ұйымдастырылған; күнделікті мәзір перспективалы мәзірге сәйкес келеді. Тамақтану арасындағы аралық кестеге сәйкес қатаң сақталады. Ас блогы үй-жайларының жай-күйі талаптарға сәйкес келеді, азық-түлікті сақтау шарттары, сату мерзімдері сақталады. ______________________________________________________________

 

Комиссия қолдары:

И.Д  Мельник_________________________________________________________

Г.А Тупенова_________________________________________________________

К.В Савич____________________________________________________________

О.М Ганеева__________________________________________________________

Н.А Гаус____________________________________________________________
 

Жеткізуші (тамақтандыруды ұйымдастыру кезінде) және/немесе жауапты аспазшы (білім беру ұйымының тамақтануын ұйымдастыру кезінде)

таныстым_______________(қолы)

Жаңартылған күні: 02.03.2022 14:55
Құрылған күні: 02.03.2022 14:55

Текст