Тамақтану сапасы мониторингінің актісі
Күні: 02.03.2022ж
№ 8__________
Жалпы білім беретен білім беру ұйымы:Щучинск қаласының №2 жалпы орта білім беретін мектебі.
Қызметті жеткізуші (бар болса): _______________________
Құрамындағы комиссия:
И.Д Мельник О.М Ганеева________
Г.А Тупенова Н.А Рубас
К.В Савич______________________________
Асхана ас блогына келесі параметрлер бойынша тексеру жүргізілді:
Көрсеткіштер |
Талап етіледі |
Сәйкес келеді |
Сәйкес келмейді |
Ескертпе |
Объектінің ағымдағы талаптарға сәйкестігіне санитарлық-эпаидемиологиялық қорытындының болуы
|
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінің сапасы, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру шарттары
|
|
|
|
|
Күнделікті мәзірдің перспективалы мәзірге сәйкестігі
|
|
|
|
|
Асхананың жұмыс кестесін сақтау
|
|
|
|
|
Тамақтану арасындағы аралықты және сыныптар бойынша тамақтану кестесін сақтау
|
|
|
|
|
Еркін мәзірге бекітілген прайстың болуы
|
|
|
|
|
Ауыз су режимін ұйымдастыру
|
|
|
|
|
Дайын өнімнің сапасы
|
|
|
|
|
Бақылау тағамның болуы
|
|
|
|
|
Дайындалған өнімдердің органолептикалық қасиеттері
|
|
|
|
|
Технологиялық картаға сәйкестігі
|
|
|
|
|
10 порцияны бақылау салмағы
|
|
|
|
|
Тарату желісі (мармит) 1 тағам
|
|
|
|
|
Тарату желісі (мармит) 2 тағам
|
|
|
|
|
Тарату желісі (мармит) 3 тағам (алюминий ыдыста суытуға тыйым салынады)
|
|
|
|
|
Тасымалдау жағдайы (ылғалды пайдалануға тыйым салынады)
|
|
|
|
|
Ас құралдарын сақтаудың дұрыстығы (кассеталардың және қасықтардың, шанышқылардың тұтқаларын жоғары қаратып сақтау)
|
|
|
|
|
Тағамды витаминдеу
|
|
|
|
|
Өндірістің болуы, сатылуы және тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді пайдалану
|
|
|
|
|
Тамақтанумен байланысты емес тауарларды өткізудің болуы
|
|
|
|
|
Тамақ қабылдауды ұйымдастыру |
||||
Отыратын орындар саны
|
|
|
|
|
Қол жууға арналған раковиналардың саны
|
|
|
|
|
Сабынның болуы
|
|
|
|
|
Кептіргіштердің болуы
|
|
|
|
|
Жиһаздың жағдайы
|
|
|
|
|
Үстелдерді өңдеуге арналған құралдар
|
|
|
|
|
Асхана және ас үй ыдыстарының, асхана аспаптарының жағдайы
|
|
|
|
|
Қосалқы ыдыс жиынтығының жеткіліктілігі және болуы
|
|
|
|
|
Асхананың санитарлық жағдайы
|
|
|
|
|
Тазалау жабдықтары (таңбалау, жеке сақтау орны)
|
|
|
|
|
Ас блогы бөлмелерінің жағдайы |
||||
«Ыдыс жуу ережесі» деген маңдайшаның болуы
|
|
|
|
|
Ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің, су жылытқыштардың жарамдылығы
|
|
|
|
|
Су бұру жүйелерінің жарамдылығы
|
|
|
|
|
Жылыту жүйелерінің жарамдылығы
|
|
|
|
|
Жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы
|
|
|
|
|
Ас блоктарында шырақтарда қорғаныш арматурасының, ылғалды-қорғаныш орындаудағы шырақтардың болуы
|
|
|
|
|
Асхана мен ас үй ыдыстарын жууға және өңдеуге арналған жағдайлардың болуы
|
|
|
|
|
Жуғыш заттардың болуы
|
|
|
|
|
Жуғыш заттарды таңбалау және сақтау шарттары (жеке жабық ыдыста)
|
|
|
|
|
Жуғыш заттардың жарамдылық мерзімін сақтау
|
|
|
|
|
Жуғыш заттарына сертификаттардың болуы
|
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы
|
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдысты таңбалау
|
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарына арналған ыдыстарды өңдеу (немен өңделеді және кім жауапты)
|
|
деохлор 0,06% Т.С Перепелица |
|
|
Ағындылықты сақтау: -«лас» асхана ыдыстарын жинау -жуу және өңдеу процесі - таза асхана ыдыстарын сақтау
|
|
|
|
|
Тазалау кестесінің болуы
|
|
|
|
|
Азық-түлікті сақтау шарттарын сақтау |
||||
Қоймалар |
||||
Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда тауар қойғыштарда, стеллаждарда сақтау
|
|
|
|
|
Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау. Қоймада термометрдің, гидрометрдің болуы
|
|
|
|
|
Тауар көршілестігін сақтау
|
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы |
|
|
|
|
Көкөністерді қоймаларда, тауар қойғыштарда, таңбаланған ыдыстарда тұғырықтарда сақтау |
|
|
|
|
Қоймалардың санитарлық жағдайы
|
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, өткізудің және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Тоңазытқыштар |
||||
Тоңазытқыш жабдығының қажеттілігі туралы таңбалау |
|
|
|
|
Термометрдің болуы |
|
|
|
|
Тауар көршілестігін сақтау |
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы |
|
|
|
|
Тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдердің өндірудің, өткізудің және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Тәуліктік үлгілерді сақтау шарттары және дұрыстығы |
|
|
|
|
Ет цехы |
||||
Құрал-жабдықтарды және инвентарларды таңбалау |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, өткізудің және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Көкөніс цехы |
||||
Құрал-жабдықтарды және инвентарларды таңбалау |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді өндірудің, өткізудің және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Ұн цехы |
||||
Құрал-жабдықтарды және инвентарларды таңбалау |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Құрал-жабдықтарды және инвентарларды таңбалау |
|
|
|
|
Нан цехы |
||||
Құрал-жабдықтарды және инвентарларды таңбалау |
|
|
|
|
Нан сақтауға арналған сөрелерді өңдеуге арналған 1% сірке суы ертіндісінің болуы |
|
|
|
|
Нан үгіндісін жинауға арналған ыдыс пн щетканың болуы |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған өнімдердің болуы |
|
|
|
|
Пісіру цехы |
||||
Құрал-жабдықтарды және инвентарларды таңбалау |
|
|
|
|
Электр жабдықтарының жарамдылығы және жағдайы |
|
|
|
|
Жерге тұйықтаудың, резеңке кілемшелердің болуы |
|
|
|
|
Механикалық желдетудің (сорғыш) жағдайы |
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді өндірудің, өткізудің және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Қызметкерлердің қолдарын жууға және кептіруге арналған жағдайлардың болуы.Асхана қызметкерлерінің жеке және өндірістік гигиенасын сақтау. |
|
|
|
|
Жұмыртқаларды сақтау және пайдалану |
||||
Сапа мен қауіпсіздікті куәландыратын құжаттардың болуы |
|
|
|
|
Жұмыртқаны сақтау шарттары |
|
|
|
|
Жұмыртқаларды жууға және өңдеуге арналған таңбасы бар ыдыс |
|
|
|
|
Жұмыртқа жууға арналған құрал |
|
|
|
|
Бактерицидті шамның болуы |
|
|
|
|
Буфет |
||||
Мөрмен немесе қол қойылып куәландырылған сатылатын буфет өнімдерінің тізбесі (прайс-парағы) |
|
|
|
|
Баға белгілерінің болуы |
|
|
|
|
Сақтау шарттарын сақтау |
|
|
|
|
Шарттар мен мерзімдерді іске асыруды сақтау |
|
|
|
|
Санитарлық жағдай |
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді өндіру, өткізудің және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
Құжаттар |
||||
Азық-түлік өнімдерін жеткізушілермен келісім-шарттар |
|
|
|
|
Автокөлікке (азық-түлік тасымалдауға рұқсат) хабарлама |
|
|
|
|
Сертификаттар, декларацияға сәйкестік |
|
|
|
|
Түскен өнімді өткізу мерзімі |
|
|
|
|
Келіп түскен өнімнің сапалылығы, нормаларға сәйкестігі |
|
|
|
|
Тағамдарды дайындаудың технологиялық карталары |
|
|
|
|
Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераж журналы |
|
|
|
|
«С-дәрумендеу» журналы |
|
|
|
|
Тағамдар мен аспаздық өнімдердің сапасын органолептикалық бағалау журналы |
|
|
|
|
2022 ж ақпан айындағы тамақ өнімдері нормаларының орындалуын бақылау ведомосі |
|
|
|
|
Медициналық тексеруден және гигиеналық оқытудан өткендігі туралы белгісі бар жұмыс орнында ас блогы қызметкерлерінің жеке медициналық кітапшаларының болуы |
|
|
|
|
Ас блогы қызметкерлерінің арасында бөгде заттардың, ірінді аурулардың және микротравмалардың болуы |
|
|
|
|
ас блогының қызметкерлерін тексеру нәтижелерінің «Денсаулық» журналы |
|
|
|
|
Толық тазалау жүргізу журналы |
|
|
|
|
Тоңазытқыштардың температуралық режимін тіркеу журналы |
|
|
|
|
Өндірістік бақылау бағдарламасының болуы |
|
|
|
|
Тұрмыстық бөлме |
||||
Қосалқы арнайы киім жиынтығының болуы |
|
|
|
|
Қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған шкафтың болуы |
|
|
|
|
Арнайы киімді сақтауға арналған шкафтың болуы |
|
|
|
|
Жуынатын бөлмесі, санторап |
жуынатын |
|
|
|
Асхана қызметкерлерінің сыртқы түрі (формасының тазалығы, ұқыптылығы, олар толық арнайы киіміммен жұмыс істей ме ) |
|
|
|
|
Тазалау жабдықтары, олардың жеткіліктілігі, таңбаларының болуы |
|
|
|
|
Жинау жабдықтарын, таңбалауды сақтауға арналған жеке бөлменің (арнайы орындардың) болуы |
|
|
|
|
Дезинфекциялау құралдарының, ілеспе құжаттардың болуы. Оларды сақтау шарттары. |
|
|
|
|
Москит торының болуы |
|
|
|
|
Барлығы |
|
116 |
- |
- |
Тексеру нәтижесінде мыналар анықталды:
1,2,3 тағамдарға тарату желілері қажет, асхана қызметкерлері үшін жуынатын бөлмесі қажет; Асхананың санитарлық жағдайы жақсы, бұзушылықтар анықталған жоқ. Ауыз су режимі ұйымдастырылған; күнделікті мәзір перспективалы мәзірге сәйкес келеді. Тамақтану арасындағы аралық кестеге сәйкес қатаң сақталады. Ас блогы үй-жайларының жай-күйі талаптарға сәйкес келеді, азық-түлікті сақтау шарттары, сату мерзімдері сақталады. ______________________________________________________________
Комиссия қолдары:
И.Д Мельник_________________________________________________________
Г.А Тупенова_________________________________________________________
К.В Савич____________________________________________________________
О.М Ганеева__________________________________________________________
Н.А Гаус____________________________________________________________
Жеткізуші (тамақтандыруды ұйымдастыру кезінде) және/немесе жауапты аспазшы (білім беру ұйымының тамақтануын ұйымдастыру кезінде)
таныстым_______________(қолы)